T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın genelgesi uyarınca iş yeri eğitimi alan öğrencilerin eğitim aldıkları iş yerleri, iş sağlığı ve güvenliği açısından denetime tabi olacak.
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Vali Aydın Baruş başkanlığında İŞ-KUR Müdürlüğü’nde toplandı. Toplantıya ilgili kurum müdürleri, iş ve iş veren sendikası temsilcileri katıldı. Toplantıda, stajyer öğrencilerin iş yerlerinde karşılaşabilecekleri potansiyel riskler konusunda bilgi paylaşımı yapıldı ve alınacak tedbirler görüşüldü.
Toplantıdaki konuşmasında, iş yeri eğitiminin öğrencilerin mesleki gelişimine katkı sağlayan önemli bir adım olduğunu belirten Vali Baruş sözlerine şöyle devam etti: “İlimizde mesleki eğitim alan öğrenci sayımız önemli bir oranda arttı. Öğrencilerimiz eğitim saatlerinin çok önemli bir kısmını işletmelerde uygulamalı eğitim alarak geçiriyorlar. Bu eğitimleri aldıkları sırada da öğrencilerimizin karşılaşmış olduğu bir takım riskler var, bu riskleri en aza indirmek, çocuklarımızın, gençlerimizin iş kazalarından korunmasını sağlamak bizim en önemli görevlerimizden birisi. Merkezde 8, ilçelerde 15 olmak üzere toplam 23 meslek lisemiz bulunmaktadır. Bu meslek liselerinde çocuklarımız geleceklerini kurmaya yönelik meslekler öğrenmekteler. İlimiz genelinde meslek liselerimizde toplam 5.498 öğrencimiz eğitim almakta. Meslek eğitim merkezlerimizde ise toplamda 4.653 öğrencimiz bulunmaktadır. İlimiz genelinde işletmelere uygulamalı eğitim almak üzere giden 11. ve 12. sınıf öğrenci sayımız 2.519, halen aktif olarak staj yapan öğrenci sayımız ise 29 meslek alanında 1.726’dır. İlimiz genelinde öğrencilerimizin uygulamalı eğitim aldığı işletmelerden; az tehlikeli işletme sayısı 478, tehlikeli işletme sayısı 879, çok tehlikeli işletme sayısı ise 139 olmak üzere toplam işletme sayısı 1.496’dır. 2019-2023 yılları arasında işletmelerde staj yapan öğrencilerimizden 15’i iş kazası geçirmiştir. Bu iş kazaları çok ciddi olmamakla birlikte genelde el, ayak veya parmak yaralanması şeklinde olmuştur. Ama bunları en asgariye indirmek, hatta hiç olmaması sağlamak da hepimizin vazifesidir” dedi.
Ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir sunum gerçekleştirilerek toplantıya katılanların görüş ve önerileri değerlendirildi.